Wednesday, November 12, 2014

Pertolongan.

Bagaimana yer ingin aku memulakan cerita ini.

Perkara ini rentetan daripada permintaan seorang sahabat pada tahun sebelum ini, bukan pada tahun lepas. Aku sentiasa ingat perkara ini kerana membuatkan aku sedikit berasa marah.

Seorang sahabat telah bertemu aku bagi meminta pertolongan bagi format semula desktop beliau. Pernah aku nyatakan pada beliau, bahawa dia perlu membawa desktop dia ke tempat kerja. dia menjawab "baiklah",

Aku sekadar menanti sahaja beliau membawa desktop tersebut, sehingga hari ini. Apa yang aku kecewakan sangat adalah, di laman facebook beliau tiba-tiba ingin naik hangin dan menuduh aku tidak mahu membantu beliau, perlukah aku datang ke rumah beliau untuk melakukan kerja pembaikan tersebut? Bukan kah kita perlu membawa desktop ke kedai untuk dibaiki?

Hari ini, beliau bertemu dengan aku dan meminta pertolongan sekali lagi. Apa yang menarik, hari ini beliau ingin memberikan hard disk sahaja kepada aku. dan aku hanya perlu format hard disk tersebut. 

"ikut kat hang lah......", malas aku ingin layan karenah orang-orang yang begitu sikapnya.

P/S: kalau ada yang terasa aku minta maaf..

Tahun Sepi

Assalammualaikum.

Tahun 2014, mungkin satu tahun yang aku betul sunyi dari update blog ini. Agak bersawang. Mungkin kerana aku tidakm punya idea untuk mengarang di dalam blog ini.

Sebenarnya banyak juga aktiviti yang aku lakukan sepanjang tahun. mungkin akibat kekangan kerja yang banyak menjadikan aku terlupa untuk singgah melayari dan membelek-belek blog aku ini.

Mungkin tahun berikutnya aku cuba aktive menulis dalam blog ini, tetapi apa yang aku pandang dan dalam pemikiran aku sahaja. Dah nama pun DI MATA KU.

Stop dulu. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...