Tuesday, April 12, 2016

Bersarang.

Assalammualaikum dan Salam Muafakat Johor.

Lama juga aku menepi dalam menyerikan aku punya ini. Bukannya tidak mahu menulis lagi, tetapi disebabkan kekangan kerja di pejabat membuatkan aku tidak sempat mengemas kini laman aku ini.

Dari awal tahun lagi, pelbagai program yang ada di pejabat ini. pelbagai audit yang datang dan pelbagai juga perkara yang perlu dilakukan. Jadi lupakan seketika apa yang tidak penting dan melakukan sahaja kerja-kerja hakiki.

Mana kan tidak, ada dua jenis audit yang hadir melakukan pemeriksaan, SSR dan 5s. Jadi banyak perkara yang perlu kami sebagai kakitangan perlu lakukan. Kekadang ingin tergelak mengenangkan peristiwa semasa melakukan kerja-kerja. Sehingga ada yang bertengkar.

Dan, pada waktu sekarang ini juga, aku telah melakukan dua kerja dalam satu hari. Pertama, aku melakukan kerja hakiki aku pada waktu siang hari, manakala pada sebelah malam pula aku membantu ibu aku di kedai makan ayah tiri aku. Oleh sebab itu, masa untuk aku berehat adalah kurang.

Banyak perkara juga yang telah terabai. Sehinggakan ada beberapa ekor ikan emas aku yang mati akibat terabai. Teruknya aku ini.

Tidak mengapalah. Aku cuba lakukan yang terbaik dalam menguruskan hidup aku sekarang. Dan banyak perkara yang perlu aku perbaiki.

by the way, aku punya seorang penghibur hati sekarang ini. alhamdulillah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...