Monday, April 18, 2016Pada 17 April 2016, satu peristiwa dalam keluarga aku berlaku. Beliau tiadalah rapat sangat dan terlalu kena mengena dengan aku. Ayah tiri aku, En Hasan, telah mengalami kemalangan di kawasan kampung sebelah. Mungkin dah bahagian dia.

Kejadian berlaku mungkin dalam tengahari, pada ketika itu aku sedang bekerja dan mendapat tempelan gambar di whats app yang dihantar oleh ibu aku. Pada awalnya aku sekadar melihat gambar tersebut tanpa menelitinya. Tetapi, dalam sekali imbas itu, aku dapat mengenali kereta tersebut kepunyaan siapa.

Nasib baik pada ketika itu, ibu aku tiada bersama beliau. Mengikut cerita dari ibu aku, beliau cuba mengelak sebuah lori yang secara tiba-tiba masuk ke simpang kampung sebelah itu. Dan dengan itu kereta beliau telah masuk ke dalam sebuah parit berhampiran.

Aku tidak berapa rapat dengan beliau, sedar mendengar sahaja cerita dari ibu aku. Beliau mengalami kecerdaan dan mengelami keretakan tulang belakang. Semoga beliau lekas sembuh. Itu sahaja yang aku mampu lakukan.

Baru Ku Tahu.

Setelah setahun lebih dia meninggalkan aku, baru kini aku tahu bahawa selama ini, aku telah ditipu hidup-hidup.

Sebelum ini, ada juga yang memberi tahu kepada aku, ada yang beri tahu bahawa dia mengajak menjalinkan hubungan sebagai couple dan aku membiarkan sahaja, kerana aku dengan dia tidak lagi mempunyai hubungan.

Semalam, Ada seorang sahabat memberi tahu bahawa dia telah lama berhubungan, mengikut apa yang diceritakan, perhubungan tersebut telah terjalin seusia dengan perhubungan aku dan dia. Memang jenis manusia munafik.

Segala janji yang dia berikan tidak pernah luput dalam ingatan aku, sememangnya dia sehina-hina manusia yang pernah aku kenal.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...