Monday, April 18, 2016Pada 17 April 2016, satu peristiwa dalam keluarga aku berlaku. Beliau tiadalah rapat sangat dan terlalu kena mengena dengan aku. Ayah tiri aku, En Hasan, telah mengalami kemalangan di kawasan kampung sebelah. Mungkin dah bahagian dia.

Kejadian berlaku mungkin dalam tengahari, pada ketika itu aku sedang bekerja dan mendapat tempelan gambar di whats app yang dihantar oleh ibu aku. Pada awalnya aku sekadar melihat gambar tersebut tanpa menelitinya. Tetapi, dalam sekali imbas itu, aku dapat mengenali kereta tersebut kepunyaan siapa.

Nasib baik pada ketika itu, ibu aku tiada bersama beliau. Mengikut cerita dari ibu aku, beliau cuba mengelak sebuah lori yang secara tiba-tiba masuk ke simpang kampung sebelah itu. Dan dengan itu kereta beliau telah masuk ke dalam sebuah parit berhampiran.

Aku tidak berapa rapat dengan beliau, sedar mendengar sahaja cerita dari ibu aku. Beliau mengalami kecerdaan dan mengelami keretakan tulang belakang. Semoga beliau lekas sembuh. Itu sahaja yang aku mampu lakukan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...