Thursday, September 22, 2011

Filem Bini-biniku Gangster arahan Ismail Bob Hashim lakonan Shaheizy Sam, Yana Samsudin dan Intan Ladyana akan ditayangkan di pawagam pada 22 September 2011. Filem ni bergenre aksi komedi. Penerbitnya tak lain tak bukan, David Teo. Kali ni bukan lelaki je banyak buat aksi tapi dalam filem ni pelakon perempuan banyak buat aksi lawan, kedua-dua pelakon Yana dan Intan memang ada sedikit skill atau bakat dalam aksi lawan. Memang menarik dan terhibur tengok pembikinan filem ni..ada pulak hero paling popular masa kini ,Shaheizy Sam. Skrip cerita ini ditulis oleh Yana Samsudin dan Fadzil.


Sinopsis :
Manja lakonan Yana Samsudin dan Herry (lakonan  Shaheizy Sam) adalah pasangan yang bahagia dengan perkahwinan mereka. Mereka sangat romantik dan saling sayang menyayang. Manja di mata Herry seorang surirumah yang rajin dan pandai melayan suami.

Ada satu rahsia yang tak diketahui oleh Herry, Manja rupanya menyembunyikan identitinya sebagai Ketua Kumpulan Gangster. Di pejabat , Herry selalu dibuli oleh Mat Saja, tetapi setiap kali dia dibuli pasti Mat Saja akan mendapat balasannya.

Walaupun dah 2 tahun Herry dan Manja bernikah, namun mereka tak dapat anak , sebab Manja mengalami kecederaan di perut pasa masa lepas. Disebabkan rasa bersalah kepada suaminya, Manja dengan rela hati mencari seorang wanita lain untuk dijadikan madu atau isteri kedua Herry. Baik betul Manja. 

Lagi satu agenda Manja untuk mengahwinkan Herry ialah kerena nak mengalihkan perhatian Herry kepada urusan lain, kerana Manja semakin sibuk setelah dijadikan Ketua Kawasan, dan kawasannya telah diganggu oleh Min Siam.

Manja melamar Reanna ( Intan Ladyana), rakan sepejabat Herry yang baru untuk menjadi madunya. Walaupun redha dengan perkahwinan suaminya yang baru, jauh disudut hatinya perasaan cemburu melihat kemesraan Reanna dan Herry. Maka berlakulah perang dingin antara Manja dan Reanna dirumah. Ada satu lagi rahsia, Reanna rupanya seorang gangster jugak dan mempunyai agenda tersendiri.
Sedang mereka asyik bergaduh, tiba – tiba Herry menghilangkan diri. Kedua dua madu itu berusaha mencari Herry di merata tempat, Manja bergegas ke tempat musuhnya iaitu Min Siam, kerana khuatir Herry diculik ahli kumpulan Min Siam

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...