Wednesday, September 21, 2011

Sahabat.

Pendahuluan kata, aku akui aku sekadar manusia yang bisa melakukan kesilapan dan bisa mnyakiti hati orang lain tanpa aku sedari. Kerana aku bukan manusia sempurna, banyak kekurang yang ada dalam diri aku, that why aku perlukan kawan dan sahabat untuk membaiki sikap dan kekurang yang ada dalam diri aku. Dan kerana itu juga kita diperlukan mencari kawan dan sahabat, begitu juga di alam perkahwinan, di mana perkahwinan itu melengkapkan kekurangan yang ada dalam diri kita.Sebenarnya aku mempunyai seorang sahabat lama, masuk empat tahun aku berkawan dengan dia, sebelum ini segala masalah yang aku hadapi akan aku luahkan pada beliau. Begitu juga dengan dia, ya, aku happy mempunyai kawan seperti dia. Tetapi aku tidak pasti mengapa sejak awal tahun ini, dia menyepikan dirinya. Adakah aku telah menyakiti hatinya mungkin. 
"Beb, aku memang kecil hati sangat-sangat dengan kau",

Jika aku ada melakukan kesilapan dan kau memang marah betul dengan aku, aku minta maaf, sila luahkan pada aku tentang ketidakpuasan hati kau itu, bukan begini caranya (senyap n menyepi). Seperti yang kita perkatakan sebelum ini, kita seperti adik beradik, tidak kah menyepi diri itu menyakitkan hati orang lain.


Aku tahu kau juga sering menghubungi kawan kita yang seorang itu. terasa juga hati aku ini, jika kau ingin menjauhkan diri kau dari aku, aku redha. dan aku doa kan kau bahagia. amin.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...