Simpan Sini Supaya Tidak Lupa.
Bahan-bahan:
1cawan gula pasir
125 gram butter/marjerin
1cawan air panas
4 biji telur
1cawan tepung gandum
1/2 cawan susu pekat manis
1sudu besar soda bikarbonat
Cara Memasak:
1- Panas gula api sederhana sehingga hangus (tapi bukan hangit)
2 – Bila nampak keperangan, tuangkan air panas tadi sikit demi sikit sampai habis. Kemudian perlahankan api sampai gula hangus tadi dan air sebati. Kemudian masukkan mentega. Kacau rata dan biarkan seketika.
3- Masukkan empat biji telur ke a mangkuk. Kacau sebati dengan susu pekat. (kacau utk sebatikan saja)
4- Masukkan tepung dan baking soda kemudian kacau sebati.
5- Setelah itu, tuangkan air gula hangus td ( ketika masih suam-suam) ke dalam adunan sambil kacau sehingga habis.
6- Griskan loyang (lapik dengan baking paper). Bakar dalam suhu 185°C selama 40 minit menggunakan api atas bawah. Loyang letak paling bawah sekali.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan