Tuesday, September 8, 2009

BirHTdaY & BerBuKa

hari jumaat yang lepas, sekali lagi aku pergi ke puchong, bawa mak aku jumpa adik2 aku, dan yang pasti aku ada tujuan aku yang lain, dan dalam aku ke sana, rupa-rupanya hari sabtu yang lepas adalah birthday adik ipar aku, so sambut lah sekali, dan kami meraikannya di shah alam bersebelahan masjid negeri,



gambar di atas tu masih lagi berada di putrajaya, menuju ke shah alam, dan dalam perjalanan aku singgah di kedai kek untuk membeli kek untuk adik ipar aku tu, tu pun adik aku yang pesan, sebelum tu aku menjemput kesayangan aku balik dari kerja, dalam perjalanan sham (owner for me, myself and mine) call, so aku ajak dia sekali, dan on the way nak ke shah alam aku singgah di putra perdana puchong untuk pick up sham, dan terus masuk elite dan terus ke shah alam,




kami sampai dahulu di tempat yang dijanjikan, aku ingat kan adik aku yang tiba dahulu, dan kami bertiga lepak sahaja menantikan ketibaan adik-adik aku tu, setelah tiba, persediaan berbuka pun dilakukan, jangan salah pula, chinise girl dalam picture tu adalah budak yang adik aku asuh/ jaga, baby sitter macam tu lah,



bermacam-macam jugalah yang dia orang beli, dari mertabak hingga ke kuih-kuih, dan yang pasti aku tetap kena control makan, huhuhu.......



yang tadi (girl) dan yang ini her brother, so bawalah sekali mereka berdua ni berbuka puasa, walaupun mereka ini bukan malay or muslim, yang pasti kita kan rakyat malaysia, dan kita adalah 1 Malaysia, tetapi ada yang cuba mempertikaikannya, tentang hak-hak, semua telah termaktub di dalam perlembagaan, so kena ikut,


kalau tak ikut tentu lain jadinya, takkan kita hidup di malaysia yang aman seperti sekarang, mereka-mereka yang berupa duri dalam daging ni memang menyusahkan, adakah kita ingin mengulangi peristiwa 15 mei, fikir-fikirkan lah, eh masuk bab lain pula,



aksi memotong kek, tak sempat nak ambil gambar adik ipar aku, tetapi gambar orang lain pula yang diambil.....macam comel jer brother yang potong kek tu, huhuhuhu......







2 comments:

sham said...

cik abg sorunk nih kena control mkn ek...naper yer??tp rasanya mlm tu tgk mkn samer jer...huhuhu

e.book said...

hye.. nice blog.. posting pun menarik dan tak bosan baca.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...