Wednesday, November 4, 2009

KaWAn



hari ini ada seorang member aku tu datang cerita masalah dia kat aku, tu pun aku tanya pada dia, kenapa dia termenung sampai macam tu sekali, dia pun cerita lah masalah dia ni,

dia baru jer kerja di tempat aku (office), dan mempunyai seorang kawan yang asal dari negeri yang sama, duduk serumah dan satu pejabat, satu pejabat juga dengan aku lah, dan tarikh masuk kerja pun sekali,

macam ni, member aku ni ada seorang pakwe, baru jer kenal dalam 6 bulan kot, then member dia ni curi-curi simpan number pakwe dia, dan selalu sms or contact dengan pakwe member aku ni, pada mulanya member aku ni just syak jer, tapi satu hari tu, ketika member dia sedang mandi, dia pun ambil phone budak tu dan tengok saper kah gerangan yang selalu dia sms, dan dia terkejut besar kerana nombor tersebut adalah milik pakwe dia...ermmm.....

dan dia story lagi, dalam bulan lepas member dia ni ada pi perak, dia inform kat member aku yang dia pi perak dengan bas, tetapi hari ini, budak tu mengaku yang dia pergi dengan pakwe member aku ni, lagi budak tu bengang, dan satu malam di perak, dan terjadi perkara tersebut....ermmm faham-faham jer lah.

member aku tak terkata apa kerana kecewa dengan sikap member dan pakwe dia, then aku nasihat kat dia, nak buat apa kau fikir, kau kenal ngan pakwe kau tu pun baru lagi, dan nasib baik Tuhan tunjukkan sebelum hubungan tersebut lebih jauh, dan lebih sakit kau nak tanggung, dan kau termenung bukan dapat apa, member dia yang makan kawan tu pun bukan nak simpati dengan dia, so buang masa jer, kau ada benda penting lagi yang nak fikir.

adalah lagi aku bebel kat dia, tapi takkan nak letak kat sini, berjela-jela lah pulak nanti, just letak sample dah lah...hahaha......

so ikut dia lah sama ada nak ikut atau tak.






1 comment:

Indah Cuma Seketika.... said...

Salam....

Moga aja kawan kamu itu melepaskan aja pakwe nya itu...kerna mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu orang yang tepat bagi kita...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...