Wednesday, September 1, 2010

Kurang Ajar
aku mendapat video ini dari laman facebook aku yang mana ia telah pun di taged pada aku. aku berasa sangat tidak berpuas hati dan juga sangat sakit hati tentang apa yang si bangsat ini cuba ulaskan. dan apa yang aku lihat dia hanya bercakap ikut sedap mulut dan bukan mendalami dan memahami, atau juga dia ini tahu tetapi sengaja menyeleweng perkara itu. dan dia juga tidak dapat membezakan antara budaya dan agama.

pada aku:

1. dia mempermaikankan surah yang telah diturunkan kepada Nabi Muahammad untuk "DISAMPAIKAN" dan "DIGUNAKAN" sebagai panduan dan doa kepada hambanya. sesungguhnya Nabi Muhammad itu persuruh Allah. faham tak di sini, bahawa Nabi Muhammad itu diangkat menjadi rasul Nya. dan diperintahkan menyampaikan perkara-perkara yang ingin disampaikan kepada hambanya. dan apa yang dia perkatakan itu adalah satu doa, yang mana kita memohon kepadanya agar sentiasa berada dijalan yang benar, kerana Dia maha mengetahui apa yang bakal terjadi, lihat saja keadaan dunia sekarang yang bermacam dugaan dan hasutan yang boleh menyesatkan. dan akibat daripada membelakangkan surah-surah itu maka banyak berlaku gejala sosial, jenayah dan bermacam lagi perkara buruk yang ada di muka bumi sekarang, dan apabila dia "si bangsat" itu benar-benar memahami kandungan Al-quran, dia akan memahami dan tidak dapat menyangkal apa yang terkandung dan kebenaran yang ada di dalam al-quran. dan di percakapannya yang pada awalnya dia hanya mengetahui hanya sedikit sahaja apa isi Al-Quran. dan boleh di lihat bahawa dia ini JAHIL. boleh disamakan maksud "tunjukkan kami jalan yang lurus" dengan "jalan pergi ke pasar" kerana itu di dalam pengajaran islam, ada tafsir Al-Quran yang mendalami sebenar-benarnya maksud-maksud di dalam Al-Quran. dan bagi orang yang beragama islam dan belajar tentang apa yang terkandung di dalam surah tersebut, kita telah difahamkan dan di ajarkan bahawa surah al-fatihah itu adalah doa.


2. dan dia ini juga tidak tahu sejarah islam dan sejarah nabi, bahawa nabi berkahwin bukan atas dasar nafsu tetapi atas dasar tanggungjawab. dan dia mengatakan lagi bahawa baginda berkahwin sehingga 23 org. "der......belajar dulu ilmu fekah dan sejarah islam", yang berkahwin hingga 23 orang itu adalah orang yang sesat agamanya, seperti yang berlaku di nusantara pada masa lepas, tidak lama berlakunya perkara itu dari tarikh ini, dan orang arab pada masa lalu, ketika baginda berkahwin dengan Aishah, Aishah telah pun baligh, dan merupakan adat dan budaya pada masa itu. antara syarat sah berkahwin adalah baligh. dan baginda berkahwin dengan Aishah, umur Aishah bukan lah 6 tahun. seperti yang diperkatakannya. dan sebenarnya si sial itu yang tidak punya keseimbangan mental. hanya kerana pangkat sahaj dia boleh mempermainkan agama orang lain tanpa memahaminya dan mendalaminya.

3. adakah benar yang diperkatakannya tentang di dalam perang itu 1/4, musuh islam di bunuh oleh Nabi Muhammad, sedangkan di dalam islam, dan di dalam Al-Quran ada menyatakan bahawa tawanan perang tidak akan dibunuh, tetapi ditawan samaada di ajak memeluk agama islam dan jika tawanan tersebut tidak mahu, ia akan dijadikan pekerja, atau hamba, bukannya dibunuh semata-mata. dan di dalam Al-Quran pun telah dinyatakan. islam bukanlah paksaan. dan di dalam islam sendiri mahupun Al-Quran tidak ada istilah "bunuh suci" dan tidak ada ganjaran yang dijanjikan berupa perempuan di syurga. dan di dalam islam juga ada syarat-syarat yang telah ditetapkan ketika berperang, bukan seperti yang dilakukan oleh zionis,cari, baca dan selidik sendiri kalau ingin mengetahui lebih lanjut.

4. tentang malaikan dan pelita. di sini dia memang sangat bodoh dan bahalul sangat-sangat. mengapa? bahawa pelita yang dipasang oleh kaum melayu (melayu sahaja) bukan semua bangsa yang beragama islam sedunia, merupakan adat, bukan disuruh di dalam islam, dan tidak ada mengena langsung dengan islam, ia hanya budaya dan adat orang melayu sahaja.

5. bela anjing, mengapa islam melarang membela anjing kerana ia adalah satu binatang yang kotor, dan kajian telah mendapat keputusan bahawa anjing mempunyai sejenis cacing yang tidak dapat dibinasakan, dan kita boleh lihat berapa yang mendapat jangkitan dari anjing gila? dan di dalam islam juga membenarkan menggunakan anjing ketika perburuan, dan ada syarat-syarat yang dikenakan semasa perburuan. dan membela anjing ini terdapat cara atau berbeza pendapat mengikut mazhab, yang diikut oleh masyarakat melayu adalah mazhab syafiie, yang mengatakan bahawa tidak boleh membela anjing, dan ada mazhab yang mengatakan boleh membela anjing, dan disertakan juga syarat-syarat untuk membela anjing. dan tidakkan si bangsat ini mengetahui sejarah yang telah tertulis di dalam Al-quran tentang seekor anjing bersama 7 orang pelarian yang lari daripada seorang raja yang zalim. bahawa anjing itu ditidurkan sekali bersama-sama pemuda-pemuda itu. ternyata malaikat tidak takut kepada anjing.

6. dan tentang hajaratul aswad yang dia kutuk itu. di dalam islam, dan Allah akan mengampunkan hambanya yang bertaubat hanya dengan bertaubat nasuha sahaja akan diampunkan dosanya, tidak disyaratkan kena cium hajaratul aswad baru dosa akan diampunkan. hajaratul aswad hanya seketul batu dari syurga sahaja. diturunkan ke bumi untuk hambanya menikmati dan mengetahui keindahan syurga, dan memperbaiki tingkah laku, adab dan segala amalan yang diperintahkan. dan apa yang diperkatakan tentang membotakkan kepala ketika haji juga adalah tidak benar.

7. melontar jumroh aqabah, bukan seperti dikatakan oleh beliau. di dalam islam tidak ada dikatakan batu itu jatuh ke dalam syurga. dan sememangnya batu itu akan dikutip dan dibersihkan semula untuk musim akan datang. ia hanya rukun dan mengambil apa yang telah dilakukan oleh Nabi Ibrahim ketika mambaling tiga ekor syaitan. simboliknya di sini. kita diperintahkan agar tidak menuruti perkara-perkara jahat, dan kita membuang jauh-jauh segala ajakan yang jahat. bukannya baling batu jatuh terus ke neraka. dan di dalam islam juga tidak ada istilah syurga di atas dan neraka di bawah, dan sesungguhnya alam ini akan musnah, di mana pula syurga dan neraka kalau alam ini musnah.

dan di sini aku ingin menyatakan si BANGSAT ini adalah orang yang betul-betul jahil dan tidak tahu apa yang dicakapkannya. dan si BANGSAT INI juga si bahalol.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...