Thursday, October 20, 2011

Lunch At Tanjung Pelepas.


Dalam dua minggu lepas yang lau, makcik aku yang tinggal di Taman Impian Emas, Skudai telah mengadakan satu majlis open house, Aku hanya datang untuk makan sahaja dan hanya memberi sedikit sahaja bantuan. Majlis bermula jam 8 malam dan berakhir hampir jam 12 pagi. Dalam keesokan harinya, Kami telah bersiar-siar di Danga City dang dahulunya dikenali sebagai Best World Johor Bahru. Niat kami menjejakan kaki disitu adalah semata-mata ingin melihat Pc Fair yang diadakan, sedikit hampa kerana tidak banyak gerai yang ada.


Jam menunjukkan hampir waktu untuk makan tengahari, Pakcik aku mengambil keputusan untuk makan di Gelang Patah sahaja, perjalan mengambil masa lebih kurang setengah jam dari Bandaraya Johor Bahru. Dengan tiga buah kereta kami menuju ke destinasi.Apa yang menari di situ? Makanan yang dihidangkan, sekadar biasa sahaja bagi aku, tetapi boleh dikatakan lazat dan enak juga. Dan yang lebih menarik adalah pemandangan di sana. Ketika menikmati makanan yang dihidangkan sambil menyaksikan penorama di sana, Mendengar deruan ombak dan dihembus dengan angin bayu, memang mengasyikan.


Kenyang sudah perut, masung-masin pulang ke tempat masing-masing, aku seperti biasa pulang ke Muar kerana bekerja pada keesokan harinya.No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...