Monday, June 12, 2017

Menjelang Syawal 1439H

Tahun ini, 2017. bertambahnya umur aku. bertambah tua lah juga diri aku ini. Masih juga membujang dan masih juga mencari siapa gerangan yang ingin menghuni hati aku.
"argghhh..... biarkan sahaja, kalau ada rezeki, ada lah nanti",
Bukankah aku perlu berusaha mencari, kerana ia bukan datang bergolek. biarkan lah. banyak perkara yang perlu aku selesaikan.

Syawal tahun ini, kemungkinan besar adik beradik aku akan beraya bersama di teratak ibu aku. Alhamdulillah, mungkin meriah tahun ini. Kerana ada penambahan ahli dalam keluarga aku. Sudah ada empat orang anak saudara aku. Bila pula aku ada anak sendiri kan?

Biar tuhan tentukan.


Ini dia anak saudara aku,  dah hampir setahun dah umur dia ni, merupakan anak kepada adik aku yang bongsu. Agak manja juga dengan aku. Kekadang aku pula yang terasa rindu pada dia ni,

Lupa pula nak bagitahu nama dia ni, Mohammad Rizki Farish.Yang budak perempuan ni pula, anak kepada adik aku yang nombor tiga. aku lupa nama penuh dia ni,
Qisya jer yang aku ingat, 
"hahahahaha....... ", ketawa.
Yang ini, bukan anak saudara aku. tetapi anak partner aku, Iman luthfiya.

terasa kekok ingin menulis semula ni kan, kena asah balik kepala aku ngan ayar-ayat. dan aku juga kurang membaca sekarang ni. Memang kena membaca semula.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...